Trainingen

  


Teambuilding

Paard laat je voelen wie je bent.

Wij, Tinkerhoeve de Bonte Parels, bieden managers, teams maar ook individuele deelnemers de mogelijkheid aan om paarden je eigen gedrag te laten spiegelen. Zeker de manier waarop wij onze paarden laten “spreken “spreekt de deelnemers erg aan. Het is van geen belang of u ervaring heeft met paarden.

De trainingen zijn afhankelijk van de doelstellingen, aantal deelnemers en beschikbare budget. Wij kunnen trainingen verzorgen voor managers, teambuilding, als bedrijfsuitje maar ook voor bijvoorbeeld bedrijven waar een probleem speelt die men graag opgelost zou zien. Uiteraard werken we samen met diverse bedrijven die we inhuren, rekening houdend met de wens van het bedrijf. Wij werken op onze hoeve waar we de beschikking hebben over een binnenaccommodatie en meerdere ruimtes waar we de evaluaties kunnen houden. De pony’s die we voor de trainingen gebruiken zijn veelal Tinkers, een zeer braaf en rustig ras. De trainingen kunnen gegeven worden met een eendaagse invulling maar ook meerdaagse trainingen zijn mogelijk.

Om u een idee te geven van een dagtraining. Dit is slechts een voorbeeld en veel varianten zijn mogelijk.

Intro op fenomeen paard “Het paard in zijn sociale context”.
Hierbij leggen we de nadruk op het gedrag van paarden in het wild. Paarden leven in kuddeverband en elke rol is duidelijk. Bij dreigend gevaar vlucht de kudde gezamenlijk en geeft de enige hengst van de kudde het tempo aan en de zogenaamde leidende merrie de richting. Er is geen discussie en elke rol is duidelijk. Bij dreigend gevaar weet iedereen wat van hem/haar wordt verwacht. Dit gaat veelal door lichaamstaal. Uiteraard zijn dit ideale situaties op elke werkvloer. Elke rol duidelijk, geen dubbele agenda`s, open communicatie.

Kennismaking levend paard/ hindernisbaan met het paard.
We beginnen met aanraakoefeningen bij het paard. We gebruiken hiervoor een van onze Tinkerpaarden die uitblinken in braafheid. Iedere deelnemer maakt contact met het paard. Hier begint het al met het prijsgeven van de eigen “IK”. Bijvoorbeeld een manager die veel gevoel en aandacht heeft voor zijn personeel zal eerst contact met het paard zoeken en bij het hoofd beginnen en het dier naar zijn ogen kijken, voordat hij iets gaat doen. Een manager die altijd controle over alles wil houden zal het dier kort bij zijn halster houden en hem geen enkele ruimte gunnen.

Mensen die in de communicatie vaak wel eens duidelijker mogen zijn, komen ook nu weer in dezelfde valkuil. Als je tien keer op dezelfde wijze iets vraagt, zonder reactie, moet je iets gaan wijzigen. Of in de vraagstelling of in de toon of………….

Werken met loslopend paard.
We werken in een afgezet gebied waarbij de deelnemers puur met lichaamstaal het paard linksom/rechtsom in stap en draf moeten krijgen. Men moet communiceren met lichaamstaal en de paarden moeten de deelnemers op enig moment als leider zien en volgen. Ook nu komt de eigen ik al vrij snel naar boven. Mensen die moeite hebben om bijvoorbeeld voor zichzelf op te komen lopen al vrij snel in die valkuil. Immers als er geen duidelijke aanwijzing komt zal hij niet reageren. Dit is een onderdeel die de mensen erg aanspreekt.


neem contact op