Kalmerende signalen en stressniveaus herkennen bij paarden

Een must voor iedere paardenliefhebber!

 

Wil jij ook je kennis vergroten op het gebied van paardengedrag? Wist je dat kalmerende signalen onderdeel uitmaken van het harmonisatiegedrag bij paarden? En wil je hier meer over weten?

Elk stresssignaal herkennen?

Dat kan op 15 juni 2024.

Dan komt Drs. Rachaël Draaisma naar Tinkerhoeve De Bonte Parels

DEZE DAG IN HET KORT

Deze dag helpt je de lichamelijke signalen die paarden geven ten opzichte van hun omgeving te interpreteren en betekenis te geven. Deze signalen zijn vanzelfsprekend als paarden onderling met elkaar omgaan en communiceren, maar soms zo subtiel dat mensen ze niet altijd opmerken.

Door middel van foto’s en films, maar vooral ook het oefenen met de kudde Tinkers van de Tinkerhoeve van de Bonte Parels, leren we real life hoe dat in zijn werk gaat.

Drs. Rachaël Draaisma is onderzoeker, auteur van het hoek ‘Language Signs and Calming Signals of Horses’ en internationaal spreker over kalmerende signalen bij paarden.

 

  • 15 juni van 09:00 tot 17:00 uur.
  • €180,- inclusief fantastische lunch.
  • Tinkerhoeve de Bonte Parels. Zeilkerweg 8, 7625 SJ Zenderen.

Wie Drs. Rachaël Draaisma?

Drs. Rachaël Draaisma is onderzoeker, auteur van het hoek ‘Language Signs and Calming Signals of Horses’ en internationaal spreker over kalmerende signalen bij paarden.

Ze reist door Europa en wereldwijd om lezingen, workshops en gecombineerde les weekenden te geven over Kalmerende Signalen van Paarden, Mental stimulation en Speuren met paarden. Veel universiteiten en opleidingscentra zijn geïnteresseerd in haar werk. China, Denemarken, Polen, België, Spanje, Finland, Zweden zijn enkele van de landen die Rachaël bezocht heeft. Rachaël’s tweede boek ‘Scentwork for Horses’ is in januari 2021 wereldwijd gepubliceerd. Het is inmiddels ook vertaald naar het Nederlands en heeft de titel ‘Speurwerk met Paarden’.

Wie is Miranda (Tinkerhoeve)

Miranda is haar hele leven met en tussen de paarden bezig. Ze fokt en houdt Tinkers, is hengstenhouder,  gediplomeerd exterieur jurylid en Tinley-gedragstherapeut voor paarden en tevens Master in de NLP.

Door de jaren heen heeft zij honderden paarden in handen gehad. Met haar bedrijf Tinkerhoeve de Bonte Parels in Zenderen heeft zij veel ervaring opgedaan in het natuurlijk houden en trainen van paarden. De paarden staan hier al jarenlang in kuddeverband.

“Ik verdiep mij al jarenlang in de behoefte van het paard en hoe we daar als mens in tegemoet kunnen komen. Ik vind het fijn als paarden echt paard kunnen zijn, op een zo natuurlijk mogelijke manier. Paarden in kuddeverband aanschouwen geeft mij groot plezier en voldoening. Het is mijn missie om mensen te helpen paarden echt te begrijpen zodat ze bewuster met de behoeften van paarden omgaan.”

 

 

Hoe geef ik me op?

Opgave kan bij Miranda Sauter van de Tinkerhoeve de Bonte Parels

Geef je snel op, want we willen de groep niet te groot voor optimale aandacht!

 

Word lid van onze Facebook community!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de activiteiten van de Tinkerhoeve? Word dan lid van onze Facebook community!

Adres

Zeilkerweg 8

7625 SJ Zenderen

Telefoon

+31 (06) 220 625 26

website gemaakt door: SBLDESIGN

E-mail

info@tinkerhoeve.nl