Over ons

Waar staan wij voor?

Welkom op De Tinkerhoeve, een hengstenhouderij en stoeterij voor Tinkers en een warm welkom voor coaching, training, opleidingen en diverse culturele activiteiten.

Een plek voor zelfontwikkeling.

Tevens  de plek waar jij terecht kunt voor jouw eigen Tinker. 

De Tinkerhoeve is gesitueerd in het midden van Twente (op 5 autominuten van de A1). De stoeterij biedt plaats aan de Tinkermerries en hengsten, waar ze op een zo natuurlijk mogelijke manier in de kudde gehouden worden. Zo kunnen de paarden in hun eigen oerritme samenleven en nieuw leven voort te brengen. Een deel van de paarden staan nog steeds beschikbaar voor de dekdienst. Dat zijn Wafti en Bruce

Daarnaast staan op de Tinkerhoeve een aantal fokmerries die gebruikt worden voor het fokken van Tinkerveulens.

Al onze paarden staan in kuddeverband. Rekening houdend met vriendschappen en rangorde. We maken bij de Tinkerhoeve gebruik van de kracht van de kudde.

Wie is Miranda?

Miranda is haar hele leven met en tussen de paarden bezig. Ze fokt en houdt Tinkers, hengstenhouder, is gediplomeerd exterieur jurylid en Tinley-gedragstherapeut voor paarden.  Tevens is zij Master in de NLP!

Door de jaren heen heeft zij honderden paarden in handen gehad. Met haar bedrijf Tinkerhoeve de Bonte Parels in Zenderen heeft zij veel ervaring opgedaan in het natuurlijk houden en trainen van paarden. De paarden staan hier al jarenlang in kuddeverband.

“Ik verdiep mij al jarenlang in de behoefte van het paard en hoe we daar als mens in tegemoet kunnen komen. Ik vind het fijn als paarden echt paard kunnen zijn, op een zo natuurlijk mogelijke manier. Paarden in kuddeverband aanschouwen geeft mij groot plezier en voldoening. Het is mijn missie om mensen te helpen paarden echt te begrijpen zodat ze bewuster met de behoeften van paarden omgaan.”

Wie is Jan?

Jan Linker is medevennoot in de vof Tinkerhoeve de Bonte Parels.
Sinds de oprichting is hij verantwoordelijk voor het welzijn en de begeleiding van onze paarden.

Zijn dagelijkse zorg is het voerbeleid en het welzijn van onze Tinkers. Hiervoor is hij is het bezit van de nodige certificaten. Daarnaast rust op hem de taak om de volledige administratie te verzorgen.

Tevens is hij medeoprichter van het Nederlands stamboek voor Tinkers. Tot 2006 heeft hij diverse functies verricht binnen het bestuur.

In memoriam

Jos de Boer Mede-eigenaar Tinkerhoeve

Geboren 19 Maart 1962
Overleden 22 September 2006

Adres

Zeilkerweg 8

7625 SJ Zenderen

Telefoon

+31 (06) 220 625 26

website gemaakt door: SBLDESIGN

E-mail

info@tinkerhoeve.nl